home

 

Fantezie portugheza intr-un "trio" insular

 

AZORE - MADEIRA

 

inSULA SAO MIGUEL - inSULA MADEIRA - inSULA PORTO SANTO

 

insula Sao Miguel: Ponta Delgada - Sete Cidades - Ribeira Grande - Lagoa do Fogo -Vila Franca - Furnas - insula Madeira: Funchal - Camara de Lobos - Ribeira Brava -Porto Moniz - Eira do Serrado - Monte - insula Porto Santo: Vila Baleira -

insula Madeira: Santana

 

O calatorie unica in timpul careia veti explora atat aspectele naturale cat si pe cele culturale ale unora dintre cele mai indepartate insule din Europa, doua dintre arhipelagurile seculare cunoscute sub numele de regiunea Macaronesia: Arhipelagul insulelor Azore si Arhipelagul Madeira. Va invitam in aceasta inedita fantezie insulara in care veti descoperi natura unica si originala a unei insule din Arhipelagul Azorelor, a insulei Madeira si a micutei insule maderiene Porto Santo. insula Sao Miguel din Arhipelagul insulelor Azore care pluteste in Oceanul Atlantic, va va atrage prin frumusetea peisajului, vegetatia luxurianta, stilul de viata relaxat si linistit, iar insula Madeira, numita si "Vasul floral plutitor" sau "Gradina Domnului" este o adevarata oaza de liniste si relaxare, un taram de vis, care se mandreste cu celebrul vin de Madeira dar si cu insula Porto Santo, cunoscuta pentru apele sale calde, locurile de scufundari si plaja lunga si nisipoasa Porto Santo. O fantezie portugheza intr-un "trio" insular de neratat!

 

Perioada: 28.07 - 11.08.2024

 

Ziua 1 / 28.07.2024: Bucuresti - Frankfurt - Ponta Delgada / insula Sao Miguel

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de check-in al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:20 / 07:55), de unde se va pleca spre Ponta Delgada, capitala insulei Sao Miguel, cu zborul LH 1548 (09:40 / 12:35). Dupa sosire vom fi transferati pentru cazare la Hotel Vila Gale Collection 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 29.07.2024: Ponta Delgada

Mic dejun. intalnire cu ghidul local pentru un tur pietonal in centrul vechi al orasului Ponta Delgada, cel mai populat oras din insulele Azore. in timpul turului vom avea prilejul de a admira cladirea Primariei, una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc din Ponta Delgada, initial casa unei familii bogate de comercianti din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principala a orasului, ridicata in sec. al XV-lea, Fortareata Sao Bras, care dateaza din perioada Renasterii si Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul orasului Ponta Delgada, unde se gasesc cele trei arcade ale zidului vechi al orasului. Dupa-amiaza, timp liber pentru activitati individuale. Cazare la Hotel Vila Gale Collection 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 30.07.2024: Ponta Delgada - Sete Cidades - Ponta Delgada

Mic dejun. Dimineata, veti putea face o excursie optionala pe mare pentru observarea balenelor si a delfinilor, stiut fiind ca insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea acestora. in trecut, balenele erau vanate in insulele Azore, dar in prezent aceasta activitate este interzisa, ramanand doar povestile spuse in port de pescarii in varsta. Dupa-amiaza, excursie la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din insulele Azore. Ne vom opri in punctul de belvedere de la Vista do Rei de unde vom admira privelistea asupra celui mai mare lac din insulele Azore, situat intr-un imens crater vulcanic si care este de fapt format din doua lacuri: Lacul Albastru si Lacul Verde. in continuarea zilei vom vedea si alte minunatii ale zonei cum ar fi lacul ascuns Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramica asupra centrului si coastelor nordice si sudice ale insulei. Vom vizita apoi plantatiile de ananas si vom degusta aromatul lichior de ananas din aceasta zona. intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Vila Gale Collection 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 31.07.2024: Ponta Delgada - Ribeira Grande - Lagoa do Fogo - Ponta Delgada

Mic dejun. Zi dedicata excursiei la Ribeira Grande si Lagoa do Fogo, un imens lac albastru, de aproximativ 2 km lungime si 1 km latime, situat in centrul insulei, supranumit "Lacul focului", inconjurat de munti inalti si vegetatie endemica luxurianta. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurta oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta dateaza din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri in stil baroc din intreg arhipelagul. Vom vizita apoi o "fabrica" in care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice si sudice a insulei. Traseul zilei ne va conduce apoi spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrica de ceramica. intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Vila Gale Collection 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 01.08.2024: Ponta Delgada - Vila Franca - Furnas - Ponta Delgada

Mic dejun. in aceasta zi va propunem o excursie optionala de 1 zi, cu dejun inclus, la Furnas. Veti pleca spre Furnas, o zona bogata in izvoare minerale, cu ape fierbinti si reci, pozitionata in imediata apropiere a trei vulcani activi. in trecut localnicii evitau sa paseasca prin zona aceasta, deoarece din cauza aburilor care ieseau din pamant si a anumitor locuri in care suprafata pamantului era foarte fierbinte, credeau ca aici se afla anumite energii negative sau ca ar fi un portal spre infern. intre timp, Furnas s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din insulele Azore, dupa "vanatoarea" de balene. Pe traseu veti face o scurta oprire in Vila Franca, prima capitala a insulei, dar care a fost mutata dupa ce un cutremur a distrus orasul in anul 1522. Turul va continua cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscuta pe plan international pentru ceaiurile sale. Dejun "Cozido", preparat in vase ingropate in pamantul fierbinte al insulei (bauturi incluse). in continuarea zilei veti vizita Parcul Terra Nostra, amenajat inca din sec. al XVIII-lea, unde veti avea sansa de a observa numeroase specii botanice din intreaga lume, copaci seculari, precum si piscina naturala cu apa termala. intoarcere in Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Vila Gale Collection 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 02.08.2024: Ponta Delgada - Funchal / insula Madeira

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre insula Madeira cu compania Azores Airlines, zbor S4 160 (10:50 / 13:30). Dupa sosirea in Funchal, capitala insulei Madeira, transfer la hotel pentru cazare la Hotel Golden Residence 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 03.08.2024: Funchal

Mic dejun. intalnire cu ghidul local pentru un tur pietonal de o jumatate de zi al capitalei insulei Madeira, Funchal, oras splendid, situat intr-un minunat golf inconjurat de munti. Actuala capitala a insulei, a carei denumire provine de la "funcho" (fenicul), planta care crestea din abundenta in zona, a fost intemeiata in anul 1421, pe vremea primelor incercari de colonizare ale portughezilor. Prima oprire va fi la Gradina Botanica unde vom admira speciile endemice de flori din insula Madeira si alte plante exotice. A doua oprire va fi la piata locala "Mercado dos Lavradores", unde vom admira femeile imbracate in costume traditionale, care vand flori exotice culese din gradinile de pe insula si impresionanta piata de peste, unde vom remarca pestele spada, cel mai popular peste din zona. Urmatoarea oprire va fi la o fabrica de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricatie a celebrelor broderii madeirene. in incheierea turului vom vizita o crama si vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira. Cazare la Hotel Golden Residence 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 04.08.2024: Funchal - Camara de Lobos - Ribeira Brava - Porto Moniz - Funchal

Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local si dejun inclus. Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescaresc situat in apropierea orasului Funchal, care a fost imortalizat si de Winston Churchill in timpul sederii sale in Madeira. Aceasta este si cea mai importanta zona viticola din Madeira. Pe masura ce veti urca spre zonele mai inalte, veti observa ca plantatiile cu vita-de-vie sunt inlocuite de cele de bananieri. Veti urca pana la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai inalt promontoriu din Europa, de unde traseul va continua de-a lungul coastei sudice a insulei catre Ribeira Brava, cea mai veche localitate de pe insula, infiintata in anul 1440. Veti trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se afla si pesterile in stanca. in continuarea zilei veti ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate in rocile vulcanice si pentru uimitoarele cascade. Dupa dejun va veti indrepta spre "Laurisilva", cea mai mare padure de dafini din lume inscrisa pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, dupa care veti cobori spre Funchal prin Valea Serra de Aqua. Cazare la Hotel Golden Residence 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 05.08.2024: Funchal - Eira do Serrado - Monte - Funchal

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face o excursie de o jumatate de zi cu ghid local la Eira do Serrado & Monte. Vom merge spre punctul de observatie Eira do Serrado, de unde vom admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Ne vom opri apoi in satul Monte, situat pe varful unui deal, deasupra orasului Funchal, care se mandreste cu o frumoasa biserica in interiorul careia se afla mormantul lui Carol I, ultimul imparat al imperiului Austro-Ungar. La intoarcere vom putea avea parte de o experienta inedita coborand dealul pana la Livramento cu o "sanie", o combinatie ciudata intre un cos impletit de rachita si sanie (coborarea nu este inclusa in tarif). Sania este manevrata de doi carreiros (carausi) pe o distanta de aprox. 2 km si poate atinge uneori o viteza de 50 km/h. Acest mijloc de transport dateaza din anul 1850, de pe vremea cand pe acest deal nu era construit funicularul care functioneaza in prezent. Dupa-amiaza timp liber pentru activitati individuale. Cazare la Hotel Golden Residence 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 06.08.2024: Funchal - insula Porto Santo

Mic dejun. Transfer in portul din Funchal pentru plecarea spre insula Porto Santo, prima insula descoperita din Arhipelagul Madeira. in anul 1418, navigatorul portughez Joao Gongalves Zarco a fost deturnat de la cursul sau catre coasta africana, gasind aici un port sigur, pe care in semn de recunostinta l-a denumit Porto Santo sau "Portul Sfant". O picanterie istorica este fara indoiala si faptul ca, navigatorul Cristofor Columb a ajuns aici in anul 1486 si s-a casatorit cu fiica guvernatorului, inainte de a pleca in Madeira unde avea sa studieze navigatia. insula Porto Santo este numita "insula de aur" pentru plajele sale cu nisip auriu, care ofera un peisaj magnific cu ape cristaline in nuanante de turcoaz si stanci abrupte care se pravalesc in mare. De asemenea, aceasta insula a fost renumita de secole in primul rand pentru proprietatile terapeutice ale nisipului si ale apei de mare deosebit de bogate in iod, magneziu si calciu. Dupa sosirea in insula, transfer pentru cazare la Hotel Porto Santo & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 07.08.2024: Porto Santo

Mic dejun. in prima parte a zilei vom incepe explorarea insulei cu capitala sa, Vila Baleira, situata in sud-estul insulei, unde locuieste majoritatea populatiei. Vom admira Igreja Matriz sau Biserica Mama, construita in anul 1430 unde vom admira picturile lui Martin Conrad si Max Romer, dupa care vom vedea Paços do Concelho, Primaria, care dateaza din sec. al XVI-lea, fiind folosita in trecut atat ca inchisoare cat si ca primarie. Vom vizita in continuarea zilei Casa lui Cristofor Columb, transformata in muzeu, unde vom afla amanunte despre istoria maritima si despre marile descoperiri portugheze. Muzeul gazduieste diferite obiecte, instrumente de navigatie, opere de arta, portrete ale lui Columb si harti care arata traseele maritime ale calatoriilor sale. in memoria sa se organizeaza anual un festival ce are loc in luna septembrie, Festivalul Colombo care aminteste de vremurile cand navigatorul traia in Arhipelagul Madeira. Vom putea incerca gastronomia locala, una dintre marile atractii ale acestei insule, care pune un accent deosebit pe retetele pe baza de peste si fructe de mare, insotite de un pahar bun de vin local. Va recomandam sa gustati tonul listao si caracatita, servite in regiune si celebra prajitura de curmale cu unt si usturoi pe care o puteti incerca ca aperitiv, inainte de felul principal, sau ca gustare. Dupa-amiaza timp liber pentru plaja sau alte activitati individuale. Cazare la Hotel Porto Santo & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 08.08.2024: Porto Santo - Funchal / insula Madeira

Mic dejun. Timp liber pentru plaja pana la ora transferului spre port pentru plecarea spre Funchal in insula Madeira. Dupa sosire, transfer pentru cazare la Hotel Golden Residence 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 09.08.2024: Funchal - Santana - Funchal

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie de 1 zi la Santana cu ghid local si dejun inclus. Prima oprire va fi la Pico do Arieiro, al doilea varf ca inaltime de pe insula, cu 1810 m in cel mai inalt punct, de unde vom putea admira privelistile impresionante asupra insulei. Urmatoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescatorie de pastravi, dupa care vom pleca catre Santana, situat in partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insula, unde vom putea vedea casele traditionale vesel colorate cu acoperisuri de paie. Dupa dejun, la intoarcerea spre Funchal vom face o oprire in Machico, oras construit intre mare si munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insula in anul 1419. Cazare la Hotel Golden Residence 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 10.08.2024: Funchal - Munchen - Bucuresti

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru vizite individuale si ultimele cumparaturi. Transfer la aeroportul din Funchal pentru plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1791 (13:10 / 18:15), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1654 (21:55 / 00:50).

Ziua 15 / 11.08.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:50.

 

TARIF: 3280 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 640 EURO

(tarif cu taxe incluse valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 130 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Frankfurt - Ponta Delgada si Funchal - Munchen - Bucuresti cu compania Lufthansa

- transport cu avionul pe ruta interna: insula Sao Miguel - insula Madeira cu compania Azores Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale si interne (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 5 nopti cazare cu mic dejun in Ponta Delgada in hotel de 4*

- 6 nopti cazare cu mic dejun in Funchal in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun in insula Porto Santo in hotel de 4*

- tururile si transferurile mentionate in program

- tur pietonal in Ponta Delgada din insula Sao Miguel, cu ghid local

- excursie la Sete Cidades cu ghid local

- excursie la Ribeira Grande si Lagoa do Fogo cu ghid local

- ½ de zi tur pietonal de oras Funchal cu ghid local

- intrare si degustare de vin la crama in Funchal

- bilet de intrare la Gradina Botanica din Funchal

- excursie de ½ zi la Eira do Serrado & Monte

- bilet de ferry-boat pe ruta: Funchal - insula Porto Santo - Funchal

- excursie de 1 zi la Santana cu ghid local si dejun inclus

- tur panoramic si pietonal in Vila Baleira din insula Porto Santo

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita individual la receptia hotelurilor

- intrarile la obiectivele turistice mentionate in program

- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 21 persoane; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali:

  • excursie de 1 zi la Furnas - insula Sao Miguel cu dejun "Cozido" si bauturi incluse: aprox. 85 euro/pers.
  • excursie de 1 zi la Porto Moniz cu ghid local si dejun inclus: aprox. 65 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>